Een ogenblik geduld a.u.b.

Documenten

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2018 - januari 2019 nummer 4

  In deze vierde nieuwsbrief berichten we over de activiteiten rondom het WoON2018. De vragenlijst van het WoON2018 is afgenomen in een periode van grote vraag naar woningen, stijgende huizenprijzen en een tekort aan woningen. Woningbouw wordt aangejaagd om het aanbod te vergroten. Welke invloed deze woningmarkt-omstandigheden hebben op de woonwensen en woonsituatie van mensen zal duidelijk worden op het WoON-congres op 4 april 2019, waarin de belangrijkste uitkomsten worden gepresenteerd.

  / Nieuwsbrieven / 1056 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2018 - september 2018 nummer 3

  In deze derde nieuwsbrief berichten we over de afronding van het veldwerk en de dataprocessing die nu volop in gang is. Naast de voortgang van de uitvoering van het WoON2018, houden wij u ook graag op de hoogte van andere activiteiten rondom het WoON. Zo wordt er uitleg gegeven over het informatiesysteem van het WoON (CitaVista) en vertelt een oversampling deelnemer over het gebruik van het WoON in de praktijk. Tenslotte vindt u in deze nieuwsbrief aankondigingen van de uitreiking van de Woningmarktscriptieprijs, de slotbijeenkomst voor alle deelnemers aan de oversampling en het WoON-congres 2019.

  / Nieuwsbrieven / 1026 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2018 - mei 2018 nummer 2

  De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de uitvoering van het Woononderzoek Nederland 2018 (WoON 2018). Het veldwerk is afgerond en we zijn blij te kunnen melden dat veel Nederlanders gehoor hebben gegeven aan de oproep van het CBS om deel te nemen aan het onderzoek. In deze tweede nieuwsbrief berichten we over de voortgang van het veldwerk. Verder blikken we kort terug op de informatiebijeenkomst voor medeopdrachtgevers die deelnemen aan de oversampling, die 8 maart jl. werd gehouden. Vervolgens wordt er ingegaan op nieuwe onderwerpen in de vragenlijst van het WoON 2018. Een interviewer van het CBS schrijft over zijn ervaringen bij het enquêteren en tot slot geeft het Planbureau voor de Leefomgeving inzicht in waarvoor zij het WoON gebruiken.

  / Nieuwsbrieven / 1589 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2015 - november 2015 nummer 4

  In deze najaareditie van de WoON Nieuwsbrief alles over de nieuwe versie van CitaVista, de Verhuismodule van het WoON en een 'save the date' voor het WoON congres dat op donderdag 7 april 2016 zal gaan plaatsvinden.

  / Nieuwsbrieven / 662 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2015 - juli 2015 nummer 3

  In deze zomereditie van de WoON Nieuwsbrief alles over de mijlpaal die is bereikt, het veldwerk is namelijk afgerond! Het CBS is nu volop aan de slag met de dataprocessing. Uiteindelijk zal blijken wat de inwoners van Nederland van hun woonsituatie vinden en hoe zij reageren op de huidige woningmarkt.

  / Nieuwsbrieven / 396 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2015 - maart 2015 nummer 2

  Begin september is het veldwerk voor het Woononderzoek Nederland 2015 van start gegaan. Dit betekent dat er nu zes maanden van enquêteren achter de rug zijn. Inmiddels hebben een kleine 54.000 personen deelgenomen aan het onderzoek. In deze tweede Nieuwsbrief zal allereerst gekeken worden naar de voortgang van het veldwerk. Op 5 maart jl. vond de informatiebijeenkomst voor deelnemers van de oversampling plaats en werd tevens de WoON-scriptieprijs uitgereikt, op beide evementen blikken we kort terug. Verder worden de nieuwe onderwerpen van de vragenlijst van het WoON 2015 toegelicht en tot slot wordt er antwoord gegeven op de vraag: hoe vind je de weg in het omvangrijke WoON-gegevensbestand?

  / Nieuwsbrieven / 644 kB

 • Nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland 2015 - november 2014 nummer 1

  Hoe staat het er voor met de betaalbaarheid en de geschiktheid van de woningvoorraad? Hoeveel huishoudens zijn verhuisgeneigd en wat zijn hun woonwensen? Nu de economie zich langzaam lijkt te herstellen zijn juiste cijfers over de woningmarkt, erg belangrijk. Afgelopen maand is het WoonOnderzoek Nederland (WoON) 2015 van start gegaan. De eerste personen zijn geïnterviewd. In totaal zullen bijna 60.000 interviews worden afgenomen in opdracht van het Rijk, provincies, regio’s en gemeenten. Met de nieuwsbrief WoonOnderzoek Nederland wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang van het WoON 2015.

  / Nieuwsbrieven / 445 kB